Strožiji propisi prema Direktivi o industrijskim emisijama

Strožiji propisi prema Direktivi o industrijskim emisijama

Smanjenje emisija u industrijskom sektoru prvenstveno će biti vođeno punom implementacijom Direktive o industrijskim emisijama (IED) i njenim „Referentnim dokumentima o najboljim dostupnim tehnikama“ (BREFs) koji se redovno ažuriraju. Nedavni izveštaj nevladinih organizacija pokazuje da bi 20.000 evropskih života moglo biti spašeno svake godine postavljanjem i primjenom granica zagađenja vazduha u skladu sa najboljim dostupnim tehnikama (BAT) za 257 evropskih termoelektrana na ugalj (što smanjuje broj smrtnih slučajeva sa 22.900 na 2.600 godišnje). Uštede povezanih zdravstvenih troškova iznosile bi 56,1 milijardu eura svake godine.

Points

slazem se

Zakonska rješenja u Crnoj Gori definitivno moraju biti strožija kako bi se Crna Gora i Podgorica usmjeravale ka zelenoj agendi. Svakako, ta ista rješenja moraju predvidjeti i put tranzicije od dosadašnjih izvora energije ka obnovljivim, u smislu predviđanja održivosti zaposlenja i tranzicije na nove izvore energije.

Smatram da su stroziji propisi pravo rjesenje za smanjenje emisije stetnih gasova industrijskog sektora . Samo je pitanje koliko su oni voljni i da li su spremni da ih ispostuju?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information