Zabrana sagorijevanja drva i uglja za grijanje domaćinstava

Zabrana sagorijevanja drva i uglja za grijanje domaćinstava

Zabrana sagorijevanja drva i uglja za grijanje domaćinstava radi promovisanja zamjene starih kućnih instalacija sa sagorijevanjem - toplotnim pumpama, solarnim grijanjem, novim instalacijama na drvene pelete ili, u gradovima, grijanjem za okruge zasnovanim na obnovljivim izvorima energije ili viškom toplote iz industrije.

Points

Saglasan sam sa ovom idejom

Nemam načelno ništa protiv ove ideje ali onda treba omogućiti građanima da mogu da se griju po sličnim cijenema. Oni građani koji koriste drvo u i ugalj za grijanje to rade jer ne mogu svi sebi da priušte drugi način grijanja.

Svakako se slažem da je potrebno izbaciti iz upotrebe sagorijevanja drva i uglja, ali država mora ponuditi dobra rješenja i strategiju za građane kako bi im pomogla u ovoj tranziciji.

Stojim iza ove zabrane, ali gradjanima u tom slucaju treba ponuditi moguca rjesenja i finansijsku podraku radi sprovodjenja.

Apsolutno za, jer u toku sezone grijanja dolazi do povećane emisije zagađujućih materija što ima negativan uticaj na zdravlje, naročito kod ranjivih grupa koje imaju hronične probleme sa disajnim organima. Naravno, potrebno je da država kroz razne projekte i podsticaje pomogne građanima da što je moguće bezbolnije (u ekonomskom smislu) pređu na alternativne vidove grijanja.

Saglasna sam ukoliko bi se omogucilo građanima da se griju po istoj cijeni kao sto se sada griju na drva i ugalj,jednko efikasno. I to bi moralo biti dostupno svim građanima,jer moramo imati na umu da mnogi na selu samo za taj nacin grijanja znaju samom A mislim da smo daleko od toga

Ovaj problem je toliko prisutan. Da izgleda kao nemoguca misija da se rijesi.

Stim da je vecina stanovništva u lošoj finansiskoj situacija treba naći rešenje i kompromis za sve.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information