Unaprijediti planove za kvalitet vazduha država članica

Unaprijediti planove za kvalitet vazduha država članica

Planovi kvaliteta vazduha su glavno sredstvo koje vlasti koriste za poboljšanje kvaliteta vazduha, smanjenje emisija zagađivača vazduha i obezbjeđivanje koristi javnom zdravlju. Direktive EU o kvalitetu ambijentalnog vazduha postavljaju standarde kvaliteta vazduha za određene zagađivače u spoljašnjem vazduhu kako bi se zaštitili zdravlje ljudi i životna sredina. Ako su ove vrijednosti prekoračene, od država članica se zahtijeva da preduzmu neophodne mjere za smanjenje koncentracija zagađivača vazduha i pripreme plan kvaliteta vazduha koji postavlja odgovarajuće mjere.

Points

Kao ekoloska drzava smo duzni da to postujemo

Sa ovim se mišljenjem slažem, s tim što u Podgorici (a i Crnoj Gori) imamo uređaje za mjerenje kvaliteta vazduha, ali po posljednjim informacijama koje ja imam, oni nisu kalibrirani, što znači da ti podaci nisu validni. Tako da u Crnoj Gori za početak treba forsirati kalibraciju ovih uređaja, a onda ići dalje.

Crnogorski uredjaji za mjerenje kvaliteta vazduha ne mogu mjeriti odredjene parametre zagadjenja, i to je neophodno promijeniti

Sto se tice ove teme mislim da kaskamo za clanicama EU. Mi treba prvo da pokrenemo pa tek onda da unaprijdimo planove za kvalitet vazduha.

slazem se

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information