Upotreba električnih trotineta

Upotreba električnih trotineta

Svjedoci smo da danas kako kod nas, tako i u zemljama okruženja upotreba električnih trotineta je dostigla veliku popularnost. Iako, nažalost u Crnoj Gori ovo ,,prevozno sredstvo" u velikoj mjeri djeca koriste za rekreaciju- igru, ipak smatram da bi njihova upotreba kao primarnog prevoznog sredstva, kada vremenske prilike dozvoljavaju, dala mnogo veći doprinos zaštiti životne sredine i poboljšanju kvalitetu vazduha. Naime, prije svega država Crna Gora mora normativo urediti i definisati uslove korišćenja el.trotineta, najvažnija pitanju su definisanje djelova puta kojima se mogu kretati da li je tp trotoar, biciklističke staze ili kolovoz, vrlo je bitno odrediti starosnu granicu od koje lica mogu koristiti el. trotinete jer isti mogu razviti brzinu i do 50 km/h, takođe obezbijedti subvencije za kupovinu. Upotreba el. trotineta bi značajno smanjila upotrebu vozila, smanila guževe u saobraćaju, troškovi prevoza bi bili značajno manji, a krajnji cilj bi bio podizanje kvaliteta vazduha.

Points

smatram da su električni trotineti rizični i za one koji ih voze i za ostale učesnike u saobraćaju, prvenstveno pješake.

Nije bezbjedan

Podrzavam upotrebu el trotineta i sama ga koristim, radi prakticnosti i doprinosu poboljsanja kvaliteta vazduha u Podgorici koji je vec poprilicno zagadjen.

Nijesam za upotrebu trotineta u saobracaju. Smatram da predstavljaju opasnost za vozace motornih vozila kao i to da nijesu bezbjedni za korisnika istog.

Podržavam upotrebu trotineta, samo treba regulisati način njihovog učešća u saobraćaju.

Sigurno da polako postaju simbol modernog gradskog prevoza. Smatram da je bio značaj vid transporta i za vrijeme korona virusa jer je omogućavao socijalno distanciranje, a svakako da je prevozno sredstvo koje je održivije i isplativije od vozila i od gradskog prevoza. Lagani su, lako se prenose i štede vrijeme koje izgubimo u saobraćajnim gužvama, a uz to doprinosi poboljšanju kvaliteta vazduha.

Podrzavala bih ako bi se uredili zakoni u saobracaju za njihovu upotrebu. Ovako su jako opasni,posebno imajuci u vidu da ih najcesce koriste djeca.

Podržavam upotrebu električnih trotineta, međutim smatram da je potrebno edukovati posebno mlade o njihovoj bezbjednoj upotrebi i pravilima ponašanja u saobraćaju.

Podržavam ovaj predlog. Električni trotineti su praktični i korisni za očuvanje životne sredine. Potrebno je poraditi na edukaciji korisnika u smislu poštovanja svih ostalih učesnika u saobraćaju.

Saglasna sam sa predlogom. Dodala bih samo da se polaže vozački i za električne trotinete kako bi se njihovi korisnici upoznali sa pravilima u saobraćaju, posebno ako uzmemo u obzir da djeca sve više koriste ove trotinete.

Kao i svako prevozno sredstvo elektricni trotineti nisu drugaciji od bicikla ili malih motornih vozila. To je samo alat a sama bezbjednost zavisi od korisnika. Potrebna je bolja kontrola i organizacija ovog saobracaja. Zabraniti voznju licima mladjim od 16god u zavisnosti od karakteristika trotineta. Edukacija korisnika i roditelja. Uvodjenje osnovnih pravila o koriscenju trotineta kao i bicikala.

Podrzavam upotrebu trotineta. Samo korisnici treba da koriste adekvatnu zastitu kao sto su kacige i stitnici za koljena.

Mislim da el.trotinet nije funkcionalan za neke duze destinacije i zbog napajanja el.energije a i nestabilnost samih. Prilikom malog kontakta ili kamenčica na putu moze doći do nezgode.

Podržavam upotrebu električnih trotineta, međutim neophodno je regulisati njihovo korišćenje kako bi se omogućila bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

Na prvo mjesto teba staviti bezbjednost, maloljetna lica ne bi smjela koristit el. trotine kao prevozno sredstvo u javnom saobracaju na djelovima puta koji nije obezbjedjen iskljucivo za njihov saobracaj.

Mora se poraditi na regulisanju učestvovanja u saobraćaju za električne trotinete, jer su sada jako nebezbjedni, i sve je više djece na njima, koji ih koriste iz zabave.

Bezbjedan je isto koliko i bicikl. Problem je ako se ne uredi parking za trotinete, sto ce se zakrciti trotoari kao sto se desava u vecim gradovima trenutno gdje se trotineti mogu ostaviti bilo gdje

Nijesu bezbjedni i nemamo saobracajnu kulturu.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information