Postavljanje solarnih panela

Postavljanje solarnih panela

Na primjer, država može podsticati, podržati ili finansirati (kroz raspisivanje konkursa, na primjer) za izradu solarnih panela na njihovim kućama, ali i zgradama. Na ovaj način, građanima bi se smanjili računi za struju, a imali bi i osjećaj sopstvene kontrole nad potrošnjom energije, što je izuzetno podsticajno za njih. Na primjer, nešto slično se trenutno radi u Zagrebu i prema njihovim riječima, to funkcioniše.

Points

Jako dobro rjesenje

Slazem se i vjerujem da je Podgorica odlican kanditat za ovakav projekat.

Postavljanje solarnih panela je jedna od boljih ideja. Takodje podsticanje kroz proces subvencije je cini mi se jako odrzivo i primamljivo za gradjane.

Generalno sam za ali nisam siguran da se dovoljno građani informisu o ovim akcijama i da su one dostupne svima. Na primjer nema informacija kako se odryavaju ovakvi sistemi i kolio odrzavanje kosta. Zbog toga građani se plase da udju u ove postupke.

Solarni paneli su nesto na sta sveukupno drustvo treba ozbiljno da obrati paznju i sto prije pocne sa implementacijom istih. Njihova gradnja bi imala visestruke benefite kao npr.manji racuni za struju, ocuvanje zivotne sredine i sl.

trebalo bi ovo sprovesti sto prije. Samim tim bi moglo da se kontrolise sama potrosnja električne energije i da se vodi računa više o štednji.

Saglasan.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information