Kvalitetnije ulaganje u poljoprivredu

Kvalitetnije ulaganje u poljoprivredu

U Crnoj Gori i Podgorici trenutno su poljoprivrednici i stočari u mnogo lošem položaju zato što ne dobijaju dovoljno subvencija od države. Država mora više ulagati u poljoprivredu iz razloga da bi se poboljšao kvalitet poljoprivredne proizvodnje, a time bi i sami poljoprivrednici imali sredstava za održiviju poljoprivredu u smislu uticaja na životnu sredinu. Naravno, ovo bi imalo pozitivan efekat i na ekonosmku situaciju države koja bi time postala manje zavisna od uvoza.

Points

Kao jedna od evropskih zemalja sa najviše obradive zemlje po glavi stanovnika, treba više da vodimo računa o poljoprivredi. Država mora naći mehanizme da stimuliše domaće proizvođače da se masovno okreću organskoj proizvodnji. To može biti šansa Crne Gore.

Činjenica je da su poljoprivrednici zapostavljeni te da je potrebno kroz razne podsticaje uticati na poljoprivrednike da se što je više moguće bave organskom poljoprivredom. Mnogi poljoprivrednici se žale i na ogromnu papirologiju koja je potrebna u slučajevima kada apliciraju za razne vidove podrške

Treba se maksimalo orijentisati na princip organske ishrane i proizvodnje organske hrane. Ukinuti sve hemijske preparate koje zagadjuju cijeli ekosistem. Postati ostrvo u evropi dje se organski proizvodi uzgajaju i izvoze po visokim cijenama.

subvencije za poljoprivrednike naravno i motivisati veci broj gradjana da rade na poljoprivredi kako bi smanjili broj uvoza i posvetili se domacoj proizvodnji.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information